maanantai 12. marraskuuta 2012

Hampurilaisia ja porkkanakakkua!

Piiitkästä aikaa! 

Aika on kulunut kuin siivillä koulutöiden, oikeiden töiden, joulunlaittelun ja muun hömpötyksen ohella. Lisäksi rupesin taas urheilemaan enemmän, tuntuu että se syö aikaa hirmuisesti!
Mutta tässäpä muutama uusi reseptin poikanen...

Tein porkkanakakkua siskoni ohjeella, ja oi juku kuinka kuohkeaa! Porkkanakakun ohje löytyy maailman parhaan isosiskon blogista Nautiskellen
Omastani tein kaksi pientä kakkua ja lopputulos näyttikin tältä:

 

Tämän lisäksi söimme porukalla yksi perjantai omatekoisia burgereita ja ranskalaisia!


Leivoin burgereiden sämpylät aamupäivällä itse. Annoin taikinan kohota ensin lämminvesihauteessa liki tunnin, jonka jälkeen muovasin sämpylöistä sämpylät, ja annoin vielä kohota puolisen tuntia. Sämpylät käytin pannulla lämmittelemässä vielä juuri ennen niiden syöntiä.Hampurilaisten pihvit tein naudan jauhelista, lisäten jauhelihaan mausteita ja yhden kanamunan.
Täytteet laitoimme pöytään vähän kuin tortilloiden kanssa, näin jokaisen on helppo valita mitä laittaa täytteeksi.

Sämpylät:

2 rkl sokeria
2,5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
2,5 dl maitoa
2 rkl voita
1 tl suolaa
1 litra vehnäjauhoja
2-3 dl ruisjauhoja

munankeltuainen tai maitoa voiteluun
seemsamin siemeniä

Lämmitä ensin vesi, lisää siihen hiiva (voit käyttää myös aitoa). Lisää muut ainekset. Muista lisätä jauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa kokoajan.
Anna tosiaan kohota liki tunti. Tämän jälkeen tee niistä sämpylän mallisia. Anna kohota puoli tuntia. Voitelin maidolla ja laitoin seesamin siemeniä päälle. Ei muuta kuin uunniin 200 asteeseen kunnes ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä

Jauhelihapihvit

400g naudan jauhelihaa
mausteita
kananmuna

Sekoita ainekset keskenään, paista pannulla kypsiksi.
Täytteinä meillä oli salaattia, suolakurkkua, cheddar-juustoa, majoneesia, ketsuppia, sinappia, paprikaa, tomaattia... Tässä on mielikuvitus rajana!

Kokoa hampurilainen oman mielesi mukaan ja ei kun herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti