maanantai 22. lokakuuta 2012

Muffinit

Tänään oli tulossa vieraita, ja piti keksiä nopeasti mitä hyvää ja helppoa herkkua laittaisi. Mieleen tulivat sekä suklaa- että mustikkamuffinit. Niinpä jaoin taikinan kahteen, ja tein kaksia erilaisia! Kuinka helppo tapa saada kovin erilaisia muffineita. Tästä taikinasta tulee 6 isoa muffinia, mutta voit tuplata taikka triplata sen tarvittaessa.

Taikinan keksin päästäni samalla sitä tehdessäni, mutta mmmm kuinka kuohkeaa siitä tulikaan!



Taikina

2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
½ dl maitoa
50g rasvaa

Riko munien rakenne, ja sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe pieneen määrään vehnäjauhoja. Lisää loput jauhot siroitellen. Lisää maito ja sulatettu rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Lisää taikanaan haluamasi täyteaine: mustikka, raparperi, suklaa, Pätkikset (tulee mintun makua).
Paista muffinivuuassa 180 asteessa 15-20 minuuttia, tai kun muffinit on päältä ruskeita, ja kun hammastikkuun ei jää taikinaa. Siirrä siitä paperivuokiin jäähdyttyään.
 
                                                                             Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti